Reset Email to user is not customized

Posted by: traderstrefpunt@gmail.com

13th March 2019, 10:39 am

traderstrefpunt@gmail.com

@traderstrefpunt@gmail.com

13 Mar 2019
10:39 am

Hi,

I customized the email sent to my users in the settings of the Frontend Reset Password plugin.

However when  test member received the email it shows a flat text like in the examples below.

Can anybody help me out on this?

example

----------------------------------

Copy/pasted from the email:

Beste [firstname], Je hebt recentelijk verzocht om een reset van het wachtwoord voor de Array Je huidige inloggegevens zijn: Gebruikersnaam: [username] Lidmaatschap: Array Uit veiligheidsoverwegingen worden alle wachtwoorden gecodeerd in onze database bewaard en hierdoor kunnen deze niet door ons worden gereset. Maar geen paniek, je kunt het wachtwoord gemakkelijk zelf resetten. Klik op onderstaande link om zelf je wachtwoord te veranderen. Als je niets doet zal je wachtwoord onveranderd blijven.https://traderstrefpunt.nl/thank-you/?somresetpass=true&somfrp_action=rp&key=cluSoEPCILjVqKgqEs11&login=vanvliet%40gmail.com" Met vriendelijke groet, Marcel van Traders Trefpunt

-------------------------------------------------------

  • Developer
    Richard Webster

    @rwebster

    13 Mar 2019
    5:49 pm

    Hi mate let me look into it.

  • tuckers

    @tuckers

    14 Mar 2019
    3:32 am

    Hi,

    I am having the same, plus the Email Sender customization is also not working.

    I am using the latest WordPress 5.1.1.

    If I can get these features to work this plugin will work great for our site!

    Cheers

  • Developer
    Richard Webster

    @rwebster

    14 Mar 2019
    5:37 am

    What other plugins are you guys using?

  • traderstrefpunt@gmail.com

    @traderstrefpunt@gmail.com

    14 Mar 2019
    9:42 am

    Richard Webster said on 14 Mar 2019, 5:37 am:

    What other plugins are you guys using?

    Here's my list:

    Contact Form 7

    Elementor

    Frontend Reset Password

    GDPR Cookie Consent Banner

    Google Analytics for WordPress by MonsterInsights

    Login or Logout Menu Item

    LoginPress

    Ocean Extra

    OP Hide Admin Bar

    Really Simple SSL

    RumbleTalk Chat

    SiteOrigin Widgets Bundle

    Tidio Chat

    Under Construction

    WishList Member™

    WP Content Copy Protection & No Right Click

    WP Mail Logging

    WP Mail SMTP

    WPForms Lite

    Yoast SEO

    Last modified: 14th March 2019, 10:17 am by traderstrefpunt@gmail.com

  • Developer
    Richard Webster

    @rwebster

    14 Mar 2019
    2:35 pm

    Ok so first of all the email sender address can't be customised for the plugin in you're using WP Mail SMTP. That overrides with whatever address is set up with that plugin. At least, that's what I've found when testing locally.

    As for the email itself, my plugin doesn't send the text you posted in the first post in the thread, so I'm not sure where that text is coming from, but it's not this plugin. Probably being overridden.

    Last modified: 14th March 2019, 2:41 pm by Richard Webster

  • traderstrefpunt@gmail.com

    @traderstrefpunt@gmail.com

    14 Mar 2019
    2:53 pm

    Ok, Thanks for the effort. Tonight I will deactivate a few plugings one at a time to find out which one is overriding yours and remove it when I found it. I hope that will solve the problem.

    Would you like to be kept informed about the pluging that cause the problem?

  • Developer
    Richard Webster

    @rwebster

    14 Mar 2019
    2:58 pm

    Please mate that would be good. Keep me posted on your progress 🙂

  • tuckers

    @tuckers

    14 Mar 2019
    8:36 pm

    I deactivated all my plugins and changed the email text fields and the Email Sender to new custom data.  The customization still doesn't show in the email generated.  Maybe it's the newest version of WP.

    I do use a lot of plugins, here are the ones that I was using.

    https://i.postimg.cc/s2Y0fDzy/plugins.png

    I don't have my site launched yet, I'd be open to let you poke around.

    Last modified: 14th March 2019, 8:41 pm by tuckers

  • Developer
    Richard Webster

    @rwebster

    14 Mar 2019
    8:50 pm

    It's probably one of those login/user plugins to be honest. Just check you've got both a sender name and sender address set up in my plugin settings and if they're both set it must be a plugin conflict.

    Since you're using another plugin to manage your site login and password forget forms, do you need to use this plugin?

  • traderstrefpunt@gmail.com

    @traderstrefpunt@gmail.com

    14 Mar 2019
    8:57 pm

    We both use the LoginPress plugin.  Maybe that's the one causing the problem. I will remove this plugin to see if the problem is solved.